About | Dioni ten Busschen
18859
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18859,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
Dioni Ten Busschen

Portret studio

In mijn portret studio portretteer ik volwassenen, kinderen en huisdieren in opdracht zowel in olieverf, pastelkrijt, grafiet, kleurpotlood als in brons. Voor mij zijn een treffende gelijkenis en warme uitstraling belangrijk, waarbij ik vooral de persoonlijkheid van het model probeer te vangen. Daarnaast schilder ik ook zakelijke portretten ter ere van een scheidend bestuurder, hoogleraar of jubilaris. Ook een postuum portret hoort tot de mogelijkheden. Het maken van een portret is een interactief proces en komt altijd tot stand in goed overleg met de opdrachtgever. Het is namelijk belangrijk dat deze de geportretteerde ervaart zoals men die zelf ziet.

Memories of life: naast het portretteren van mensen en dieren portretteer ik ook een gebeurtenis, een dierbare tijd of een bijzondere plek van een persoon waar men speciale herinneringen aan heeft. Dit is een boeiend proces met veel interactie met de opdrachtgever zelf. De materiaal keuze en afmeting van het doek hangen vaak af van het onderwerp en worden later in het proces bepaalt maar altijd in overleg met de opdrachtgever. Deze persoonlijke benadering wordt als heel dierbaar ervaren.

Werkwijze portretopdracht

Het schilderen van een portret is een interactief proces. Het is belangrijk dat de geportretteerde zichzelf herkent in het portret, of dat bijvoorbeeld de ouders hun kind op het doek herkennen zoals zij dat willen zien.

Vooraf wordt het formaat van het portret doorgesproken, welke achtergrond kleur, kleding keuze en andere kleine details.

Vooral bij kleine kinderen wordt gebruik gemaakt van foto’s, doordat zij niet lang stil kunnen zitten. Maar ook bij oudere kinderen en volwassenen worden foto’s gemaakt tijdens de eerste ateliersessie zodat de uitdrukking levendig blijft.

Als de eerste schets op het doek klaar is komt de opdrachtgever kijken en wordt de pose en uitdrukking besproken. Veranderingen kunnen dan aangegeven worden en de opdrachtgever krijgt al een duidelijk beeld hoe het portret eruit komt te zien en groeit als het ware mee in de totstandkoming van het portret. Vandaar dat het een interactief proces is. Daarna wordt het portret in kleur in verschillende lagen afgeschilderd.

 Dioni ten Busschen

Prijsindicatie van een portretschilderij

Een realistisch portretschilderen kost veel tijd en is kostbaar. Elk schilderij is weer anders en heeft zijn eigen uitdagingen. Een prijslijst samenstellen is daarom moeilijk. Hieronder een prijsindicatie gebaseerd op één persoon zonder achtergrond of eventuele voorwerpen in de hand. Elke extra persoon zoals bij groepsportretten, familie portretten, dubbel portret of een serie portretten geldt een korting van 35% per persoon. Vooraf wordt de helft van het bedrag betaald en de andere 50% bij oplevering.

 

Portret in opdracht prijsindicatie

Olieverf

Bust-view (hoofd- nek)
– tot 30 x 30 cm €1850,-
Half lang (incl. handen)
– 30 x40 cm vanaf € 2650,-
Drie kwart (dijbeen hoogte)
– 40 x 60 cm vanaf € 3900,-
Ten voeten uit
– 80 x 120 cm vanaf € 7900,-

Dierportret
– vanaf € 550,-

Saucer & Plate art
– vanaf € 75,-

Bij alle andere portretten prijs op aanvraag. Dit hangt af van de grote van het doek en de bewerkelijkheid. De prijzen zijn exclusief btw.
Vooraf wordt er altijd een prijs afgesproken zodat men niet voor verrassingen komt te staan.

 

 

Dioni-ten-Busschen-sculptures
Dioni ten Busschen
Artist